השאירו פרטים כאן, וכבר חוזרים אליכם
אחת הבחירות הכי חשובות שאי פעם תעשו בעסק שלכם היא לבחור דומיין. דומיין הוא כתובת אתר האינטרנט שלכם (למשל – www.yoursitehere.com), אבל הוא גם הרבה מעבר. הצטרפו אלינו לחקור את הלמה והאיך, מעט היסטוריה ובעיקר – מה הכללים החשובים לבחירת דומיין מוצלח. מותגים רבים שמים פוקוס והשקעה רבה על נושא הלוגו והמיתוג, שהם כמובן חשובים וקריטיים, אבל לא לוקחים שניה נקודה קטנה למחשבה: הלוגו שלכם הולך להתרענן ולהתחלף כל כמה שנים, בזמן שדומיין טוב – לרוב נשאר לכל אורך חיי העסק.
אחרי שגלשנו בכמה עשרות אלפי אתרים בחיינו, התת מודע שלנו יודע להגיב יפה מאד לשמות דומיינים ו- URL. המוח שלנו יכול ממש לזעוק מתי אתר נראה חשוד, טוב או אמין, רק לפי הדומיין. יצירת אמינות דרך שם הדומיין היא בפירוש שם המשחק, וממש בהמשך הכתבה נפרוס מגוון שיקולים וסיבות. טיפ קטן – אנחנו לא ממש בעד שימוש במספרים בשם הדומיין. יש יוצאים מהכלל (כגון YAD2 שבחרו בדומיין מעולה), אבל מספרים בדרך כלל משדרים חוסר אמינות, ויכולים להזכיר את עולמות הפישינג ואתרים די מפוקפקים. זו לא שכונה אינטרנטית שאתם רוצים להשתייך אליה.
שם כבר בחרתם?
נכון, נושא הסיומות נתון לדיון ויש מגוון גישות ועמדות. ובכל זאת, הנה כמה נקודות חשובות:
אם כ-95% מהפעילות וההכנסות שלכם הן בישראל, אנחנו כן ממליצים בחום על סיומות CO.IL. הקהל הישראלי ומנועי החיפוש מחבקים את הסיומת הזו באהבה, והיא משדרת לוקאליות, אמינות וחיבור לשוק הישראלי. אם אתם פעילים במדינות אחרות, כדאי להתייעץ עם גורם מומחה לסקירה של השוק והסיומת הרלוונטית.
חשוב מאד – להימנע לחלוטין מסיומות לא מוכרות לעין. האם הייתם קונים בגדים אונליין בחנות שכתובתה הוא SHOPCENTER.LV? אגב, בדיוק מסיבה זו דומיין CO.IL בלתי ניתן לשיווק לקהל אמריקאי, למשל. מבחינתם זו סיומת לא מוכרת, זרה וחשודה.
הסיומות החדשות – רבים טוענים שהסיומות החדשות מעולות גם לגולשים וגם למנועי החיפוש, אבל ברוב המקרים אנחנו לא ממש ממליצים עליהן. קיבלנו מספר לקוחות עם סיומות בסגנון TODAY ו- SHOP. מיד אחרי שהחלפנו אותה לסיומת מתאימה (CO.IL או COM) , תוצאות האתר בגוגל ובביצועים השתפרו. כן נציין שקיים טרנד חזק לסיומות IO שצובר תאוצה בעולמות החדשנות וטכנולוגיה, וקיימים מאות מיזמים בהצלחה מטאורית בסיומת זו. גם סיומת CO נהיית נפוצה ונהוגה ויכולה להביא לתוצאות טובות. אז אם אתם סטרטאפ - כן אפשר לחשוב מחוץ לקופסא. אם אתם עסק, ממליצים לדבוק במה שעובד.
סיומות בעברית – ניתן לרכוש ליתר בטחון, למקרה וזה יהיה להיט עוד 10 שנים. בשלב הזה אנחנו נגד שימוש בדומיין בעברית, ממגוון טעמים וסיבות, ובמרכזן העובדה שדומיין או URL עברי מייצר ג'יבריש רב בזמן שיתוף והעתקה. התוצאה נראית רע מאד בנכסים הדיגיטליים השונים ובשלל אמצעי השיתוף הקריטיים להצלחה שלכם.
סיומות שונות, כגון NET. ,פחות מומלצות לדעתנו. סיפור מעניין מימי ראשית האינטרנט – דומיינים NET . היו זולים משמעותית מדומיינים COM. ובעיני הגולשים, דומיינים שאינם COM נתפסו כפחות אמינים, ולהשערתנו, בהתאמה גם במנועי החיפוש. הבדל קטן שיצר פער מוניטין משמעותי שמחזיק עד היום. איך הייתם מרגשים לגלוש ב-GOOGLE.NET, או ב-CNN.NET? רק מראה העין כבר יוצר אצלנו, בתור לקוחות, תחושה שונה. ואל תדברו איתנו בכלל על סיומת BIZ , לא כדאי שנספר מה אנחנו חושבים עליה.